Zoek

Plastiek verpakkingen binnenkort in paarse zak?

paarse zak

Alle plastic verpakkingen in een aparte paarse PMD-zak. Dat is waar de Oost-Vlaamse afvalintercommunales voor pleiten.

“PMD wordt momenteel ingezameld in de blauwe zak. Vooral de plastic verpakkingen zorgen voor discussie en ongenoegen bij inwoners wanneer blijkt dat weer eens een verpakking niet in de blauwe zak thuishoort, niettegenstaande het om een plastic verpakking gaat die naar aard en samenstelling niet verschilt van de toegelaten plastic verpakkingen”, aldus Anika Buyst van intercommunale Verko.

“Deze discussie woedt al lang en de vele afgekeurde PMD-zakken die na de ophaalrondes blijven staan, zijn voor de lokale besturen een doorn in het oog.”

De 8 Oost-Vlaamse afvalintercommunales willen daarom de invoering van een eenvoudig uniform systeem.

Ze baseren zich op de positieve ervaringen met een proefproject dat sinds begin 2016 loopt in Aalter. De inwoners zamelen er in een zogenaamde paarse P+MD-zak alle plastic verpakkingen in.

“Ook de raad van bestuur van Verko besloot tijdens haar vergadering op donderdag 16 maart 2017 zeer expliciet en unaniem om duidelijk principieel te eisen dat de ‘paarse zak’ wordt uitgerold in Vlaanderen”, aldus Buyst.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van