Search

Nieuw onderzoek herinrichting stationsomgeving

niels tas

De gemeenteraad ging op 15 maart akkoord met de verdere studie van de herinrichting van de stationsomgeving. N-VA heeft zijn twijfels bij de aanpak.

“De stationsomgeving van Dendermonde is vandaag een onderbenutte stedelijke zone”, aldus schepen Niels Tas. “De NMBS, Infrabel, De Lijn en de stad lieten al een masterplan opmaken om een toekomstvisie te bepalen voor de verdere ontwikkeling. Dit masterplan is echter niet af, het moet verder worden overlegd en verfijnd.”

Niels Tas: “De stad heeft in overleg met NMBS en De Lijn een conceptsubsidie aangevraagd voor een studie voor de stationsomgeving. De Vlaamse regering schenkt de stad 72.000 euro om een multidisciplinair team aan te stellen om dit onderzoek te voeren.”

De volgende stap is dat drie offertes worden opgevraagd.

“De stad vraagt bijzondere aandacht voor het creëren van een draagvlak bij de bewoners en gebruikers van dit nieuw stedelijk gebied en voor het opvolgen van de mobiliteit”, meldt Niels Tas daarbij.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van