Stad stelt circulatieplan Sint-Gillis voor

sint gillis

Er komt een circulatieplan voor het centrum van Sint-Gillis. Maandag 27 maart werd het voorgesteld aan de verenigingen en op woensdag 29 maart van 15 tot 21 uur volgt een infomarkt voor het grote publiek. Het stadsbestuur engageert zich om “de opmerkingen die een meerwaarde kunnen betekenen voor het plan” te overwegen mee op te nemen in de proefopstelling die start op 1 juli.

“We hebben plannen klaar om de verkeersveiligheid aan te pakken in het centrum van de deelgemeente Sint-Gillis”, aldus de stad op haar website.

“Sint-Gillis, als grootste en dichtstbevolkte deelgemeente van Dendermonde, kent verschillende knelpunten op de wegen. Vele problemen hebben te maken met het toenemende autogebruik, ook voor korte afstanden. Tevens stellen we vast dat de wegstructuur of rijrichting niet altijd aangepast zijn aan de noden van fietsers of andere weggebruikers.”

Het circulatieplan zou de verkeersleefbaarheid in het centrum moeten verbeteren en de fietsvriendelijkheid verhogen. “Het circulatieplan heeft voorstellen in petto om sluipverkeer weg te werken en de circulatie te verhogen, maar ook om meer ruimte te geven aan fietsers en de verkeersveiligheid aan scholen te verbeteren.”

Woensdag 29 maart van 15 tot 21 uur worden de plannen voorgesteld aan de inwoners van Sint-Gillis. Het gaat om een zogenaamde infomarkt in het Sportcentrum Sint-Gillis (zaal/cafetaria), Van Langenhovestraat 203A in Sint-Gillis.

“Er is geen vastgelegd programma, maar doorlopend kunnen ze vrij de plannen en de documentatie raadplegen. Suggesties en vraagstelling zijn mogelijk. Iedereen kan opmerkingen en suggesties tot 30 april overmaken aan de dienst mobiliteit op onderstaand adres of via circulatieplan@dendermonde.be.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven