Zoeken

Hoe ga je in gesprek met je arts?

Heb je soms nog wat kriebels voor je bij een arts binnenstapt?

Denk je achteraf ook wel eens: Had ik dat nog maar verteld en gevraagd? De Blasius Academie organiseert voor de tweede maal de vorming ‘In gesprek met je arts’. Met tips voor patiënten en hun familie om vlot te communiceren tijdens een consultatie.

“We geven tips over hoe je als patiënt kan bijdragen aan een goed verloop van het gesprek.”

“Hoe bereid je je vragen voor? Op welk moment van het gesprek stel je best je vragen, en welke vragen stel je dan? Wat doe je met informatie die je van het internet hebt gehaald?”

Karen Pieters, algemeen directeur az Sint-Blasius: “Goede zorg start met een goed gesprek. Wanneer patiënten en artsen goed met elkaar communiceren, herstellen patiënten beter. Wie goed begrijpt wat er aan de hand is, over zijn verwachtingen kan praten en het behandelplan snapt, kan beter de adviezen van artsen opvolgen.”

De spreker is Annemie Vandermeulen, ervaren docente in deze materie bij vzw Trefpunt Zelfhulp.

De infosessie is gratis en vindt plaats op 20 april van 19.30 tot 21 uur in het az Sint-Blasius, Kroonveldlaan 50 in Dendermonde

Iedereen is welkom na inschrijving via academie@azsintblasius.be of 052 25 23 74.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van