Zoek

Vlaamse overheid maakt geld vrij voor renovatie Olympos

olympos

De Vlaamse Regering investeert opnieuw 10 miljoen euro in zwembaden. Samen met 24 andere nieuwbouw- of renovatieprojecten werd ook zwembad Olympos geselecteerd. In totaal voorziet men 254.268 euro voor Dendermonde.

“Vlaanderen kampt met een achterstand aan investeringen in nieuwe zwembaden. Bovendien moet de bestaande infrastructuur conform blijven met de milieuwetgeving en evoluties in het zwemgedrag”, aldus de bevoegde minister Philippe Muyters.

In 2015 werd al eens 10 miljoen euro uitgegeven, maar “door de grote vraag naar kwalitatief zwemwater lanceerde de minister in juni vorig jaar nog een tweede oproep”.

Minister Philippe Muyters: “Ook vandaag blijft de nood aan investeringen in kwalitatief zwemwater in Vlaanderen groot. Om tegemoet te komen aan de acute problemen, investeren we opnieuw 10 miljoen euro en zorgen we voor een intensief begeleidingstraject. Ik ben trots dat we hierdoor niet minder dan 25 kwaliteitsvolle projecten mee helpen realiseren.”

“Deze aparte oproep voor zwembaden is de laatste in zijn soort”, zegt Muyters. “Ik heb intussen werk gemaakt van een Globaal Sportinfrastructuurplan, waarbij elk jaar geïnvesteerd wordt in sportinfrastructuur volgens de effectieve noden op het terrein. Vroeger wisten gemeenten niet in welke soort infrastructuur Vlaanderen zou investeren, het waren eens Finse pistes, dan weer sportvloeren of zwembaden. Die onzekerheid is verleden tijd, we investeren nu jaarlijks in de meest waardevolle projecten en voorzien hiervoor in 2017 maar liefst 35 miljoen euro.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van