Search

Dankzij kippen minder keukenafval

Lebbeke zet kippen in om het keukenafval te verminderen.

De gemeente Lebbeke voert een actief beleid rond thuiscomposteren en pakt het niet composteerbare deel van het keukenafval aan met kippen. “Nogal wat keukenafval is niet composteerbaar en belandt nog steeds in de huisvuilzak. We hebben een originele en milieuvriendelijke oplossing voor dit afval: kippen. Ieder gezin kan 2 kippen bestellen tegen 2,50 euro per stuk. Voor ieder gezin dat de kippen in huis haalt, zal er jaarlijks ongeveer 85 kilogram keukenafval minder zijn” aldus milieuambtenaar Nathalie Willems. “De gemeente Lebbeke waakt wel over het welzijn van de kippen. Alleen gezinnen die zorg dragen voor een degelijke huisvesting en bereid zijn de kippen een goede verzorging te geven, kunnen deze verkrijgen.”

Inschrijven kan tot en met 21 mei. De kippen kunnen afgehaald worden op zaterdag 9 juni. Meer informatie: kippen@lebbeke.be.

Foto: NDK

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van