Stadsbeiaardier Marc Van Boven was voor uniek dubbelconcert in Nederland

0

Stadsbeiaardier Marc Van Boven

Stadsbeiaardier Marc Van Boven reisde vorige maand naar ’s Hertogenbosch in Nederland om er deel te nemen aan de 29ste Bossche Beiaardweek.

“‘Rondom de Bossche Torens’ was dit jaar het thema van de Bossche Beiaardweek die van 18 tot en met 22 april werd gehouden. En wat konden we heerlijk vertoeven rondom deze Bossche torens”, laat Marc Van Boven weten.


“De weergoden waren ons bijzonder gunstig gezind. Alle dagen kregen we stralende zonneschijn en heerlijke temperaturen. Een stralende en warme Bossche Beiaardweek dus. We kijken met heel plezier en voldoening terug op vijf mooie beiaarddagen.”

Uniek simultaan concert op twee beiaarden

Joost van Balkom, stadsbeiaardier van ’s Hertogenbosch, speelde op vrijdag 20 april samen met Marc Van Boven de creatie ‘Haply’.

Marc Van Boven: “‘Haply’ is een werk voor twee beiaarden en luidklokken. We hebben het uitgevoerd op de twee Bossche beiaarden, op de Sint Jan en op het stadhuis, die ongeveer 400 meter van elkaar liggen. Het was een hele ervaring om op die manier samen muziek te maken. De reacties van het publiek waren heel positief en na afloop hebben Joost en ik besloten om onze samenwerking verder te zetten.”

Foto: Gerard Den Bosch