“Vrouwelijke vernieuwing in onze rangen”

0

N-VA Dendermonde voegde vorige week nieuwe namen toe aan zijn verkiezingslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

“De gemeenteraadslijst van N-VA bevat een resem nieuwe vrouwen die zich willen engageren voor een sterker Dendermonde. Een meerderheid van de top 10 bij de Dendermondse oppositiepartij is een vrouw”, aldus Walter Deygers, fractieleider N-VA.


“De N-VA trekt veel mensen aan die beroepsmatig of in hun vrije tijd actief zijn in de sociale sector. Naast huidig gemeenteraadslid Hilde Raman en Els Verwaeren die reeds eerder werd voorgesteld door de partij, zal ook Sofie Heuvinck een prominente plaats opnemen. Sofie is zelfstandig verpleegkundige. Zij is ook een telg uit de bekende jazz-familie Heuvinck van onze stad.”

“Verder in de top 10 zullen we ook Pascaline Clapdorp uit Grembergen terugvinden. Net als Gerda Van Riet uit St Gillis en de jonge Jana Goeminne uit Schoonaarde.”

Jong en oud

“Met Charlotte Van Houwe, een 18-jarige chiromeid uit Appels en de 81-jarige Annie Mariman levert de N-VA naar alle waarschijnlijkheid zowel de jongste als de oudste kandidaat. Beiden zijn sterk gemotiveerd voor hun eerste verkiezingsdeelname!”

Lijsttrekker Marius Meremans is blij met deze aanwinsten: “Hiermee komt er voor een stuk vrouwelijke vernieuwing in onze rangen, en we hopen dat dit zich doortrekt in ons aantal mandatarissen. Aan motivatie alvast geen gebrek.”