’t Suykerbootje ontvangt Handmade in Belgium-authenticiteitslabel

Chocolatier Hans De Boodt van ’t Suykerbootje ontvangt eind deze maand het Handmade In Belgium-label. De uitreiking vindt eind deze maand plaats.

“Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele, authentieke producten. En dat is niet evident. Want ondernemers die ambachtelijke producten vervaardigen hebben de moeilijke opdracht om op te boksten tegen de concurrentie van onder andere industriële producten. Bovendien is de term ‘ambachtelijk’ of ‘artisanaal’, in tegenstelling tot Frankrijk, in België niet beschermd”, aldus Unizo.

“Dankzij het authenticiteitslabel Handmade in Belgium (HIB) krijgt de consument de garantie dat het product ambachtelijk en met liefde gemaakt is. Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Een jury van ondernemers en experts kent dit label toe. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50% ‘handmade’ zijn, moet het product een zekere nutsfunctie hebben en de handtekening van de maker dragen.”

Chocolatier Hans De Boodt voldoet aan alle criteria en kan dus tot het selecte kransje van ambachtslieden toetreden.

’t Suykerbootje vind je aan Heirbaan 146 in Sint-Gillis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven