Zoeken

Gwen Brabants: “Aandacht voor welzijn ouderen”

sp.a Dendermonde

Gwen Brabants (sp.a) vroeg in een tussenkomst op de gemeenteraad meer aandacht voor het welzijn van ouderen.

“Wij vragen dat het welzijn van onze ouderen altijd voorop staat. En dat mensen hun huisdier mee kunnen nemen naar het rusthuis. Deze maatregel kan vereenzaming tegen gaan en deze zeer ingrijpende gebeurtenis draaglijker maken”, aldus gemeenteraadslid Gwen Brabants. “Met het oog op het bouwen van het nieuwe woon en zorgcentrum in Baasrode lijkt ons dit het ideale moment om hiermee van start te gaan.”

Gwen Brabants “De stap naar een verzorgingstehuis is voor veel mensen een ingrijpende gebeurtenis. Het is juist op dit moment dat aan de vaak jarenlange band met zijn huisdier een abrupt einde komt. Het dier was dikwijls de laatste band met het ‘leven buiten’. Daarom vragen wij met sp.a dat het welzijn van onze ouderen altijd voor op moet staan en dat mensen hun huisdier kunnen meenemen naar het rusthuis. Die maatregel kan vereenzaming tegen gaan en de overgang draaglijker maken.”

“De voorziening moet hiervoor natuurlijk over voldoende draagkracht beschikken”, weet Brabants. “Vermits we het geluk hebben om hier de schepen van sociale zaken en tegelijk dierenwelzijn bij ons te hebben gaan we ervan uit dat hij met veel plezier dit verder ten gronde zal onderzoeken. We vragen dan ook de resultaten en de mogelijkheden van dit onderzoek voor te leggen aan de raadsleden. Indien een positief resultaat deze mogelijkheid te voorzien in het nieuwe WZC als pionier en dit verder uit te bouwen in de overige voorzieningen in Dendermonde.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van