Zoek

Stationsparking wordt betalend eind dit jaar

“De werken aan het Dendermondse station vangen aan met het betalend maken van de stationsparking.” Deze uitspraak komt van minister François Bellot na een vraag van volksvertegenwoordiger Barbara Pas.

“Elke Dendermondse pendelaar kan van de dagelijkse miserie meespreken. Het station moet dringend toegankelijker worden. Reizigers moeten beter onthaald worden. De perrons veiliger en de overstapmogelijkheden gefaciliteerd. Stuk voor stuk zijn dit dan ook de doelstellingen van het Dendermondse stationsproject, zoals opgenomen in de investeringsplannen van de NMBS. De uitvoering van de werkzaamheden was initieel gepland van 2020 tot 2025, maar werd ondertussen verschoven naar 2021 tot 2026”, meldt Barbara Pas.

Barbara Pas peilde gisteren in de commissie Mobiliteit bij minister François Bellot naar een stand van zaken. “Er viel weinig concreets te rapen. Het opmerkelijkste antwoord was, dat de autoparking aan het stationsgebouw reeds op het einde van dit jaar (2020) betalend gaat worden. Opmerkelijk inderdaad. Het stadsbestuur heeft ons steeds wijsgemaakt dat er pas van betalende parkeerplaatsen sprake ging zijn, samen met de nieuwe stationsomgeving. Dus pas jaren later, aan het einde van de werken.”

“Het stadsbestuur heeft dit wel bijzonder slecht onderhandeld met de NMBS. En dat dan nog niet eens durven communiceren met de Dendermondenaar. Maar geen nood. Wij brengen het op de gemeenteraad”, aldus het gemeenteraadslid.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van