Zoek

Dendermonde Solidair lanceert webplatform

Dendermonde Solidair

Op Facebook werd een tiental dagen geleden met succes de groep ‘Dendermonde Solidair’ gelanceerd.

“Dit initiatief werd genomen om de inwoners van Dendermonde te ondersteunen in deze uitzonderlijke tijden. Vrij snel was het immers duidelijk dat velen wat extra hulp konden gebruiken. Anderzijds toonden velen zich bereid om hulp te bieden”, aldus Reinout Remmery in een mededeling.

Dendermonde Solidair wil contacten vergemakkelijken

Het doel van het initiatief is onder meer het contact tussen mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp aanbieden in de nabije omgeving van Dendermonde te vergemakkelijken. Men wil ook snel informatie, tips en nuttige documenten delen, net als vragen en bekommernissen. Tot slot, wil men ook lokale solidariteitsinitiatieven meer zichtbaarheid geven.

Reinout Remmery: “Het succes van de groep en de hartverwarmende golf van solidariteit overtrof onze stoutste verwachtingen. De groep is ondertussen uitgegroeid tot meer dan 1.300 leden. Het kende in zijn korte bestaan al een hele evolutie als gevolg van de sterk wijzigende context en deze sterke groei in ledenaantal.”

Digitaal platform

“Om de hulpvragen en -aanbod beter op elkaar af te stemmen, wordt vandaag het digitaal platform www.dendermondesolidair.be gelanceerd. Dit kon gerealiseerd worden met de schitterende ondersteuning van ‘Give a Day’. Op dit platform kan je via een standaardformulier voorgedefinieerde hulp vragen. Achter de schermen leidt een team vrijwilligers de toewijzing van een vrijwilliger aan een hulpvraag in goede banen. Uiteraard wordt er gewerkt met respect voor de GDPR wetgeving en benadrukken we het belang van het volgen van de coronamaatregelen. We vragen ook dat vrijwilligers zich (gratis) laten verzekeren op vlaanderenvrijwilligt.be.”

“Ook aan de mensen die niet vertrouwd zijn met het internet of sociale media werd gedacht. Zij kunnen ons dagelijks telefonisch bereiken tussen 9 en 12 uur op het nummer 052/25 10 22.”

“De Facebookgroep Dendermonde Solidair! blijft uiteraard bestaan. Hulpvragen die niet binnen de voorgedefinieerde categorieën vallen, zijn nog steeds welkom. Ook blijven we er actief naar streven om lokale initiatieven in de kijker te zetten en te verenigen. Mensen kunnen er ook nog steeds terecht met specifieke vragen of om elkaar een hart onder de riem te steken. Kortom, het blijft een warme groep voor en door Dendermondenaren!”

Dendermonde Solidair! Is een initiatief van Quinten Blindeman, Tom Bogman, Ellen Cassimon, Nele Cleemput, Machteld De Maesschalck, Reinout Remmery, Filip Roose en Valerie Vanhove.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van