Zoek

Ros Beiaardommegang uitgesteld naar zondag 30 mei 2021

Ros Beiaard

Het Ros Beiaardcomité en het lokaal bestuur van Dendermonde hebben de voorbije weken de evoluties over de coronacrisis van dichtbij opgevolgd.

“De stad en het comité hebben zo lang als mogelijk getracht om de voorbereidingen voor de geplande Ros Beiaardommegang van 24 mei 2020 op schema te houden. Dit steeds met inachtneming van de verschillende preventiemaatregelen die door de overheid zijn opgelegd”, aldus burgemeester Piet Buyse.

“Door de aanhoudende onzekerheid over de omvang en de duur van de coronacrisis, is het in de praktijk echter niet meer mogelijk de ommegang te laten uitgaan zoals voorzien. De werking van verschillende leveranciers en verenigingen ligt stil. Repetities kunnen niet opgestart worden en planningen raken achterop. Zelfs indien de maatregelen in eigen land binnenkort zouden versoepeld worden, dient er ook rekening gehouden te worden met de internationale context. Heel wat deelnemers, leveranciers en toeschouwers komen uit het buitenland.”

“Hoe belangrijk de ommegang ook is voor Dendermonde, de gezondheid van de bevolking, van de deelnemers en de medewerkers gaat altijd voor. Zoals zovele andere internationale evenementen hebben we daarom beslist om de ommegang met een jaar uit te stellen. We rekenen hiervoor op ieders begrip.”

“Door nu meteen een nieuwe datum te lanceren, zondag 30 mei 2021, creëren we duidelijkheid bij het publiek. Maar ook bij de deelnemers, de sponsors, de leveranciers en de vele andere partners zoals verenigingen en middenstanders.”

Belangrijk in verband met het uitstel van de Ros Beiaardommegang

Alle verkochte tribunekaarten voor de ommegang blijven geldig.

De kaarten voor de generale repetitie zijn geldig op zaterdag 29 mei 2021. Alle andere kaarten zijn geldig op zondag 30 mei 2021.

De tribunes blijven ongewijzigd. Dit laatste was, met een bestelling van 40 tribunes, geen evidentie. Het is ook meteen de reden waarom de communicatie over het uitstel even geduurd heeft. Maar nu is er dus de garantie dat iedereen zijn bestaande ticket(s) kan behouden. Wie toch terugbetaling wenst van zijn aangekochte kaarten, kan dit tot en met 30 november 2020 per mail aanvragen via info@rosbeiaard.be.

Katuit in voorbereiding

Meer praktische info over de verplaatsing van de Ros Beiaardommegang volgt in de komende weken. Ondertussen wordt er gestart met de voorbereiding van de jaarlijkse Reuzenommegang ‘Katuit’ op donderdag 27 augustus 2020. Ook hierover volgt binnenkort meer nieuws.

Piet Buyse: “Het Ros Beiaardcomité en het lokaal bestuur van Dendermonde danken iedereen die zich de voorbije maanden en jaren met veel enthousiasme heeft ingezet voor de ommegang. Onze dank gaat ook naar alle personen die in deze bijzondere tijden zorg voor anderen opnemen en zich ten dienste stellen van het welzijn van de bevolking.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van