Zoeken

Speelplein ’t Broek stopt zijn werking

Baasrode – Slecht nieuws voor de speelpleinwerking in Dendermonde. Het Baasroodse speelplein ’t Broek houdt op te bestaan omdat het onvoldoende enthousiaste monitoren vindt. Dit betekent dat enkel nog De Speelplaneet overblijft. Ondertussen treft het stadsbestuur voorbereidingen om De Speelplaneet en KSJ Dendermonde op een terrein aan de Galeidestraat een nieuwe huisvesting te bezorgen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

3 reacties

  1. Een speelplein dat noodgedwongen moet sluiten is altijd een jammerlijke zaak, vooral voor de dagelijkse zomeropvang van de kinderen. Daarom is De Speelplaneet en de stad Dendermonde gesprekken begonnen om een efficiente oplossing te voorzien voor de kinderen uit alle deelgemeenten, zodat ook de kinderen uit Baasrode zullen kunnen blijven spelen. Want had de stad Dendermonde immers niet als eerste het recht op spelen erkend? Van zodra er een vaststaande oplossing is, zal alle informatie op onze website terug te vinden zijn.

    Meer info? http://www.speelplaneet.net

  2. IBO Baasrode (buitenschoolse kinderopvang) biedt tevens opvang aan in de zomervakantie (net als in alle vakanties). Want ik weet dat sommige ouders denken dat de IBO’s enkel open zijn voor- en naschools. Ze zijn dus ook open in de zomervakantie. De IBO van Baasrode ligt aan de bib en het gemeentehuis. Kinderen moeten op voorhand ingeschreven zijn en moeten een plaats reserveren, de inschrijvingen voor juli moeten geloof ik twee weken voor het begin van de grote vakantie binnen zijn. Dus dan moet je op tijd inschrijven en op tijd reserveren. Let ook op, IBO’s kosten meer dan speelpleinen, maar zijn fiscaal aftrekbaar. Openingsuren van alle IBO locaties in Dendermonde zijn van 7u tot 19u. Meer informatie kan u vinden op de locaties zelf of bij’t stad.

    Hopelijk komt er natuurlijk een speelpleinwerking uit de bus, maar indien er tegen dan nog geen oplossing is kan je alvast de IBO aanspreken.

  3. Dat is een zeer spijtige zaak, maar ik ben ervan overtuigd dat onze beleidsmensen alle mogelijke aternatieven bekijken. De komende projecten zullen hier vast hun bijdrage leveren. Ook de Speelplaneet zal duidelijk op zoek gaan naar mogelijke oplossingen. Het is zeer spijtig dat het zo moeilijk is om nog mensen te vinden die willen helpen bj het openhouden van een speelplein en bij de begeleiding overdag. Een goed initiatief moet ondersteund worden, maar je hebt er eerst medewerkers voor nodig. Zoals Aspharanx zei is er ook nog IBO dat als noodoplossing kan dienen.

Geef een reactie