Zoek

Gino Bertin (Groen!) met de fiets onderuit

Grembergen – “Het Dendermonds stadsbestuur verwaarloost de veiligheid van fietsers en voetgangers in Grembergen”, stelt Gino Bertin van Groen! “De verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers langs Scheldebrug, richting Dendermonde, is onaanvaardbaar, en een schande voor de stad.” Bertin hekelt de werken aan de Citroën-garage. Door deze werken is het voet- en fietspad niet beschikbaar.

“Wanneer een fietspad onbeschikbaar is, verwacht ik van de lokale overheid, die verantwoordelijk voor de veiligheid op alle fiets- en voetpaden op het territorium, dat ze de veiligheid van de gebruikers garanderen. Dit is in dit geval niet gebeurd, wat ik tot mijn scha en schande heb ondervonden. Op 23 maart ben ik ter hoogte van de werken met de fiets ten val gekomen. Ik heb hiervan dan ook procesverbaal laten opmaken. Aan deze klacht werd – raar maar waar – geen gevolg gegeven. Ondertussen zijn er nog een aantal jongeren, die naar school fietsen, gevallen met schrammen en schade aan hun fiets tot gevolg. Heel recent is een jongedame gevallen, met pols-en schouderbreuk. Dit heeft tot een nieuwe klacht geleid”, aldus Gino Bertin. “We mogen blij zijn dat er nog geen ergere accidenten zijn gebeurd, wanneer je ziet hoe in de ochtendspits de groepen fietsende scholieren zich tussen paaltjes en auto’s moeten wurmen.”

Gino Bertin wil dat een “degelijk en goed verlicht tijdelijk fietspad wordt aangelegd, en geen losse constructie van paaltjes die te dicht staan en die constant door het autoverkeer worden verschoven.” Hij wil ook dat er een goede oprij-mogelijkheid is na de werken en dat ruim op voorhand de werken worden aangekondigd. Hij vraagt tot slot nog “dat in de nabije toekomst eindelijk eens aandacht wordt besteed aan fietsers en voetgangers tijdens werkzaamheden”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Hopelijk nemen ze dan ook eens de fietspaden zelf onder handen op sommige plaatsen. Ik heb al schade gehad aan mijn fiets van nog maar op het fietspad te rijden op de Gentsesteenweg waar van de trillingen ik al een bel en reflectoren ben verloren. En er zijn nog slechte stukjes, De Mechelsesteenweg ter hoogte van het rondpunt aan het Hoogveld (parking waar vrachtwagnes parkeren) hebben ze vorig jaar een nieuwe laag van die rode asfalt gelegd. Maar doordat er zoveel vrachtwagens parkeren breekt dat hele fietspad. Misschien kunnen ze voor een betere oplossing kiezen dan gewoon afschrapen en een nieuw dun laagje over de bestaande asfalt te leggen. Ik vind het alvast goed dat er aandacht wordt gevraagd voor de fiets. Al moeten we nie echt klagen over onze fietspaden. Veel plaatsen zijn toch vlot bereidbaar, dat is niet zo in alle steden.

Geef een reactie