Search

Stadsbestuur investeert in begijnhof

Dendermonde – De stad Dendermonde en de vzw Begijnhof sluiten vandaag een erfpachtakte. De ondertekening van deze overeenkomst is een aanzet voor de verdere restauratie van het Begijnhof. De vereniging geeft de stad vier begijnhofwoningen in erfpacht. Het stadsbestuur verbindt zich ertoe de woningen te restaureren en te exploiteren. “De van het stadsbestuur gevraagde tegenprestaties vergen weliswaar een grote inspanning, maar worden duidelijk in evenwicht gebracht door de belangrijke toeristische waarde van het Begijnhof en door de geboden museumfaciliteiten met grote maatschappelijke waarde in vier gebouwen (gratis voor 99 jaar mits restauratiewerken), inclusief een historisch documentatiecentrum”, aldus het stadsbestuur in een persmededeling.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie