Stadsbestuur investeert in begijnhof

Dendermonde – De stad Dendermonde en de vzw Begijnhof sluiten vandaag een erfpachtakte. De ondertekening van deze overeenkomst is een aanzet voor de verdere restauratie van het Begijnhof. De vereniging geeft de stad vier begijnhofwoningen in erfpacht. Het stadsbestuur verbindt zich ertoe de woningen te restaureren en te exploiteren. “De van het stadsbestuur gevraagde tegenprestaties vergen weliswaar een grote inspanning, maar worden duidelijk in evenwicht gebracht door de belangrijke toeristische waarde van het Begijnhof en door de geboden museumfaciliteiten met grote maatschappelijke waarde in vier gebouwen (gratis voor 99 jaar mits restauratiewerken), inclusief een historisch documentatiecentrum”, aldus het stadsbestuur in een persmededeling.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie