Zoek

Spelen op straat

Dendermonde, Grembergen, Sint-Gillis – In de Dwarslaan en de Ganzegavers in Grembergen, de Hoge Weg, de Veldschansstraat, de Vlietbergstraat en de Lazarijstraat in Sint-Gillis, en de Nijverheidsstraat, de Ros Beiaardstraat en de Pijnderslaan in Dendermonde worden tijdens de zomervakantie gespeeld. Hun erkenning als ‘speelstraat’ is gisteren unaniem door de gemeenteraad goedgekeurd.

Voor elke straat is er een aparte regeling die zegt wanneer het verkeer plaats moet ruimen voor de kinderen en over welk deel van de straat het precies gaat. Peters en meters zorgen ervoor dat alles verloopt zoals het hoort. De Open VLD-fractie, bij monde van Kris Verberckmoes, heeft toch enkele vragen bij het reglement. Het valt bijvoorbeeld op, zo zegt Verberckmoes, dat “van de tien weerhouden speelstraten in 2006 er nu slechts vier terugkeren. Zes ervan hebben dus afgehaakt.” Hij vraagt het schepencollege te onderzoeken wat daarvoor de redenen zijn.

Schepen van jeugd Marius Meremans toont zich bereid de voorstellen van Open VLD te onderzoeken. Hij wijst bovendien op het belang van de speelstraten en hun een dubbele functie. Niet alleen laten ze kinderen toe om in de buurt van hun eigen huis te spelen, het bevordert ook de gemeenschapsvorming, met straatbarbecues en andere leuke avonden tot gevolg.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie