Herstelplan voor Trage Wegen in Dendermonde

Dendermonde/Grembergen – Deze week is het herstelplan voor trage wegen in Dendermonde echt van start gegaan. Grembergen komt als eerste Dendermondse deelgemeente aan de beurt. De bedoeling is om de van de trage wegen een verworvenheid te maken.

Trage wegen zijn paden waar gemotoriseerd verkeer wordt geweerd. In tegenstelling tot de “snelle” wegen, zijn trage wegen in de eerste plaats bedoeld voor wandelaars en fietsers. In Grembergen is enkele jaren geleden al een inventaris gemaakt van alle zulke wegen.

In het najaar zal de vzw Trage Wegen een informatievergadering organiseren in de deelgemeente. De inwoners worden dan opgeroepen om de staat van de trage wegen te evalueren. Dit alles gebeurt in het kader van een DULOMI-project (Duurzaam Lokaal Milieubeleid). Het stadsbestuur krijgt nadien de conclusies van de evaluatie voorgelegd.

“Nadat het project in Grembergen is afgerond is het de bedoeling ook systhematisch de andere deelgemeenten van Dendermonde aan te pakken. Op termijn zullen dan alle trage wegen van Dendermonde geëvalueerd en, indien nodig, geherwaardeerd worden”, aldus Hilde Béatse van de vzw Trage Wegen.

Noteer alvast 27 en 28 oktober 2007 in je agenda, want dan is De Dag van de Trage Weg.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie