Zoeken

Drie dagen jaarmarkt in Appels

Appels – Van zaterdag 14 tot maandag 16 juli vindt in Appels de grootste jaarmarkt van Dendermonde plaats. In geen enkele andere deelgemeente zullen zo veel paarden, runderen en kleinvee aan een jury worden getoond, aldus de organisatoren. Appels jaarmarkt is bovendien meer dan enkel een dierententoonstelling, met een unieke kunsttentoonstelling en drie dagen vol activiteiten.


Zaterdag koersen vrije liefhebbers door de straten van de deelgemeente, met start en aankomst aan café Half-Af. Eens de wielrenners aangekomen zijn, neemt chiro Kadee plaats achter de barbecues aan hun Staminee Kadee. De avond vult zich vanaf 19 uur met muziek – eerst met de folk van Les Mecs Du Nord, nadien met de rock van covergroep May Day. Ondertussen kan jong en oud zich aan enkele volkse spelklassiekers wagen aan café Half Af, Het Gildenhuis en Staminee Kadee. Teams van 4 tot 6 personen kunnen zich daarvoor inschrijven tot zaterdag bij Luc De Donder (0498/448340).

Ook zondag is het een drukte van jewelste in Appels. Een fietszoektoecht om 14 uur, om 16 uur een Appels bierfestijn bij krantenwinkel Maya en muzikale omkadering door Antoon de Traktor Troubadour vanaf 18.30 uur. De film Black cat, white cat, geprojecteerd op groot scherm, sluit de -hopelijk zomerse- avond af.

Maandag 16 juli is dan de dag van de dieren. Die laten zich tussen de kerk en het kapelleke aan café Half Af van hun mooiste kant zien in de hoop de jury te overtuigen. Op de Heilig Hartschool gaat de kinderjaarmarkt door. Wie cultuur wil opsnuiven, kan terecht in zaal Gildenhuis. Daar organiseren François Rauwoens, Agnes Heylen, Herwig Teck, Carla Heuvinck en Henri Cornelis een ongeziene kunsttentoonstelling waarbij poëzie wordt vertaald in beelden en schilderijen. Voor het eerst in de streek is deze unieke combinatie te zien. In de namiddag is er een rommelmarkt in de Hoofdstraat. Appels jaarmarkt wordt ’s avonds in stijl afgesloten, met optredens van De Mannen van Appels (of Noize 4 Neighbours), Cosyfire en Los Torros d’Espadrillos en vuurwerk aan de kerk.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie