Zoek

Onder Ons zet stichter John Caudron in de bloemetjes

onderons1

Grembergen – Op zaterdag 1 september vierde basketbalclub Onder Ons Grembergen zijn veertigjarig bestaan in de gemeenteschool aan de Rootjensweg. Alle ploegen van de club gingen in duel met stadsgenoten Panters Baasrode.

“Na het verdwijnen van Hemaco zijn Grembergen en Baasrode de enige overgebleven clubs met een jeugdwerking. Beide clubs zagen in hun ploegen dan ook ex-Hemaco gezichten opduiken. De meisjesploegen van beide clubs bevestigden nog eens dat basketbal niet alleen voor jongens is. De spannendste match van de avond was ongetwijfeld de match Onder Ons van de oud-leden van Grembergen. Voor een stampvolle sporthal bewezen de krasse ex-spelers dat ze nog konden sporten op het scherp van de snee. Nadien werden heel wat herinneringen opgehaald bij het bekijken van de fototentoonstelling over het veertigjarig bestaan van de club”, aldus Hans De Vos van BBC Onder Ons.

onderons2

Op het eind van de avond schetste John Caudron, de stichter van de club, de geschiedenis van de club.

“Jeugdwerking en basketbal openstellen voor iedereen was van meet af aan het doel van de club. Een doel dat nog steeds primeert boven sportieve resultaten ten koste van de eigenheid. Ook dit jaar werkt BBC Onder Ons Grembergen mee aan het initiatief van de gele sportkaart waarmee jeugd een maand lang gratis en verzekerd kan komen meetrainen”, laat Hans De Vos weten.

Voorzitter Henk Scholliers bedankte tot slot de stichter van de club. Stichter John Caudron ontving van de club een glasgravure van de hand van Patrick Van Biesen. De gravure portretteert de logo’s van de club door de jaren heen. In totaal waren zo’n driehonderd leden en ex-leden aanwezig op de viering vorige zaterdag.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie