Zoek

Blijf uit de greep van griep

Dendermonde – “Het griepvirus duikt elke winter op en kan tot een kwart van de bevolking ziek maken. Voor de meeste mensen volstaat het om een weekje uit te zieken. Mensen met diabetes, hart- of longziekten en 65-plussers lopen kans op onnodige verwikkelingen”, vertelt Joke De Kimpe, coördinator van LOGO Schelde-Dender vzw. “Het griepvaccinatie voorkomt heel wat leed.”

Met een voorschrift van de huisarts kan je het griepvaccin bij de apotheker kopen. Bewaar het vaccin in het groentevak van uw koelkast, anders wordt het waardeloos. Het griepvaccin kost ongeveer tien euro. Behoor je tot de risicogroep, dan krijg je de helft terugbetaald. Sommige mutualiteiten betalen het zelfs volledig terug.

Meer informatie vind je op www.griepvaccinatie.be of bij uw huisarts en apotheker.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie