Blijf uit de greep van griep

Dendermonde – “Het griepvirus duikt elke winter op en kan tot een kwart van de bevolking ziek maken. Voor de meeste mensen volstaat het om een weekje uit te zieken. Mensen met diabetes, hart- of longziekten en 65-plussers lopen kans op onnodige verwikkelingen”, vertelt Joke De Kimpe, coördinator van LOGO Schelde-Dender vzw. “Het griepvaccinatie voorkomt heel wat leed.”

Met een voorschrift van de huisarts kan je het griepvaccin bij de apotheker kopen. Bewaar het vaccin in het groentevak van uw koelkast, anders wordt het waardeloos. Het griepvaccin kost ongeveer tien euro. Behoor je tot de risicogroep, dan krijg je de helft terugbetaald. Sommige mutualiteiten betalen het zelfs volledig terug.

Meer informatie vind je op www.griepvaccinatie.be of bij uw huisarts en apotheker.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een reactie