Blijf uit de greep van griep

Dendermonde – “Het griepvirus duikt elke winter op en kan tot een kwart van de bevolking ziek maken. Voor de meeste mensen volstaat het om een weekje uit te zieken. Mensen met diabetes, hart- of longziekten en 65-plussers lopen kans op onnodige verwikkelingen”, vertelt Joke De Kimpe, coördinator van LOGO Schelde-Dender vzw. “Het griepvaccinatie voorkomt heel wat leed.”

Met een voorschrift van de huisarts kan je het griepvaccin bij de apotheker kopen. Bewaar het vaccin in het groentevak van uw koelkast, anders wordt het waardeloos. Het griepvaccin kost ongeveer tien euro. Behoor je tot de risicogroep, dan krijg je de helft terugbetaald. Sommige mutualiteiten betalen het zelfs volledig terug.

Meer informatie vind je op www.griepvaccinatie.be of bij uw huisarts en apotheker.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord