Yo Quisquater ontwerpt woning bestand tegen extreme hitte

Dendermonde – De Dendermondse architect Yo Quisquater won het eerste luik van een architectuurwedstrijd die Eternit onlangs lanceerde. Het thema van de wedstrijd: bouw een woning die één de vier natuurelementen kan trotseren.

Yo Quisquater en zijn driekoppige team bouwde in zes dagen een woning die bestand is tegen de hitte. Zij reisden hiervoor naar de Spaanse Tabernaswoestijn. De conceptwoning zou in de toekomst als shelter of noodwoning bij natuurrampen kunnen worden gebruikt.

“Het uitgangspunt van het ontwerp is een schorpioen. De woning werd ontworpen op palen. Hierdoor kan men overdag onder de woning schuilen tegen de hitte. ’s Avonds kan men een verdieping hoger onder het dak slapen, wat bescherming biedt tegen dieren. Door deze indeling in twee ruimtes biedt dit project een redelijk klassieke oplossing voor extreme warmte, maar met een originele uitwerking.” aldus Yo Quisquater.

(bron: www.livios.be)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie