Zoek

Botterken strandt in de achtste finales

Baasrode – Krachtbalclub ’t Botterken begon zondag veelbelovend aan zijn bekerwedstrijd in de achtste finales tegen KRB Loppem. De club uit Baasrode startte door het reeksverschil met de landskampioen met een 3 puntenvoorgift. De bezoekers behielden in de beginfase de drie puntenkloof en konden al snel met een tactische rugworp even tonen wat ze in huis hadden. Maar na 10 minuten sloeg de motor van de thuisploeg aan. Baasrode werd met 44-27 huiswaarts gestuurd. Meteen komt ook een eind aan het bekeravontuur voor ’t Botterken.

Enkele perfect uitgevoerde aanvallen en een dubbele rugworp brachten Loppem nog voor halfweg eerste helft op voorsprong. Baasrode kon sporadisch een doelpuntje meepikken maar het klasseverschil op de bevroren ondergrond te Loppem was overduidelijk. De 23-11-ruststand illustreerde duidelijk de krachtsverhouding.

Na de kampwissel bleef de thuisploeg de wedstrijd domineren. Baasrode kon de schade beperken via enkele rugworpen maar de 44-27-eindstand toont aan dat Baasrode een maatje te klein was voor de West-Vlamingen. Exit Baasrode in de achtste finales na een mooie en open wedstrijd tegen landskampioen Loppem waaraan de toeschouwers zich ondanks de vrieskoude toch wel konden aan warmen.

Volgende wedstrijd voor ’t Botterken is pas op zaterdagavond 5 januari op de terreinen KBC Opstal. (jf)