Greta Moens, Ziekenzorg CM Baasrode

De bezige bij van vroeger wil de vrije tijd gebruiken om anderen te helpen. Met hart en ziel zet Greta Moens uit Baasrode zich in voor Ziekenzorg CM.

gretamoens-2.jpgElk zijn specialiteit

“Ziekenzorg CM gaat in de eerste plaats om de huisbezoeken die we afleggen”, legt ze uit. In Baasrode is dat bij zo’n 250 zieken en bejaarden. “Eerst en vooral moeten we luisteren naar de mensen. Daarnaast helpen we hen ook door informatie te geven over allerlei instanties waar ze terecht kunnen.” Daarvoor kunnen de vrijwilligers zelf te rade bij de educatieve medewerkers van de Christelijke Mutualiteit.“We steken ook vele uren in het organiseren van de reizen. Mijn man en ik zijn meestal verantwoordelijk voor twee vakanties”, zegt Greta Moens. Op zulke reizen gaan ook zo’n 13 vrijwilligers mee. Die duwen rolstoelen, steken
een handje toe bij het eten en het wassen en organiseren uitstappen. “Elk heeft zijn specialiteit”, vertelt Greta. “De ene doet niet liever dan ’s avonds animatie verzorgen, de andere liever iets anders.”

Meerwaarde

Greta is al 17 jaar vrijwilligster voor Ziekenzorg CM, sinds 1994 is ze voorzitster. “Ik heb dat in mij”, vertelt ze. Ze was vroeger ook al actief bij de jeugdvakanties. “Ik zie ook vele mensen van vroeger opnieuw terug in het vrijwilligerswerk. Van de jeugd naar de oudjes”, lacht ze. Als voorzitster is Greta voortdurend op zoek naar extra vrijwilligers. Nu telt haar Baasroodse groep 22 mensen. “Een goede ploeg”, zo benadrukt ze. Samen bezoeken ze elk van de zieken minstens één maal per maand. Dat zijn veel huisbezoeken, maar “we krijgen véél terug van de mensen bij wie we op bezoek gaan!”

Meer info bij mevrouw Greta Moens, 052 33 28 66. Ken je ook een vrijwilliger die eens in de aandacht mag komen? Mail naar vrijwilliger@editie.net.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord