M’Eire Morough maakt programma bekend!

Dendermonde – Zopas kondigde M’Eire Morough de affiche van zijn zesde editie aan. Het festival vindt plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 juli op het terrein aan zwembad Olympos. Op vrijdagavond concerteren Dimitri Van Toren en Eva De Roovere (foto).

“Dimitri Van Toren is al sinds de jaren ’60 een kleinkunsticoon met een aantal hits. Voor veel mensen zal dit een aangenaam weerzien worden. Voor de eerder jongere generatie een mooie ontdekking. Na Dimitri van Toren zal Eva De Roovere het podium betreden. Na het afscheid van Kadril enkele jaren terug heeft zijn al meer dan voldoende bewezen ook ‘als zichzelf’ haar muzikale vrouwtje te kunnen staan. Eva De Roovere intiem, een optreden dat nog lang zal blijven hangen”, aldus de organisatoren.

Op zaterdag sluit M’Eire Morough aan bij vroegere editie. De gezinsnamiddag met allerlei Schotse en Ierse activiteiten blijft behouden, inclusief de gratis toegang tot 17.00 uur. Vanaf dan neemt de muziek het over van de animatie en zoals elk jaar start het festival met een pipe band.

Dit jaar zal de Belgian Blend Pipe Band het festival op gang blazen. Ze deden dit al eens succesvol in 2005. Vervolgens komt Moragh op het podium. Deze ‘nieuwe groep met veel ervaring’ moet het publiek in Ierse hogere sferen brengen. Als derde groep zal Peut-être Demain optreden. Volgens de programmasamenstellers dé ontdekking van 2007 en de revelatie van 2008. Nadien volgt Ashels en de avond wordt afgesloten met Inner Strength.

Meer informatie www.folkdendermonde.be

foto: (c) Liesbet Peremans

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie