Zoek

“Waar een wil is, is een waterweg”

Oudegem – Raldes en Natuurpunt ’s Heerenbosch voerden deze voormiddag actie om het vrachtvervoer langs de Dender op de lokale politieke agenda te krijgen.

“Er komt meer scheepvaart op de Dender. De Vlaamse regering heeft de nodige kredieten vrijgemaakt om op korte termijn de Dender tot Aalst bevaarbaar te maken voor schepen tot 1350 ton. Niet als het van de lokale beleidsmakers in Dendermonde afhangt, want die blijven resoluut inzetten op vrachtwagens voor de ontsluiting van onder meer VPK in Oudegem. En daarom moet er volgens die beleidsmakers met spoed werk worden gemaakt van de doortrekking van de N41”, aldus de actievoerders.

Het feit dat VPK Oudegem niet overschakelt op vervoer langs het water is een doorn in het oog van Raldes en ’s Heerenbosch. Hierdoor zou men twee problemen kunnen oplossen: de dorpskern van Oudegem wordt weer leefbaar én de doortrekking van de N41 kan worden afgevoerd.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie