Zoek

Mega-werken in Grembergen starten 21 april

Grembergen – Op 21 april starten ze dan: de grote wegenwerken in Grembergen. In opdracht van de tijdelijke vereniging Veilig Verkeer Vlaanderen zullen de Dokter Haekstraat en de Hamsesteenweg heringericht worden. Het gaat om het stuk tussen Dokter Haekstraat nr. 20 en het kruispunt met de Gaverstraat. Zoals het de gewoonte is in de stad, neemt men meteen ook de riolering onder handen én zal men het kerkplein opnieuw inrichten.

Na de werken in het centrum van Grembergen, moet de rotonde aan de Martelarenlaan er aan geloven. Op haar weblog schrijft schepen van Openbare Werken Leen Dierick dat het rondpunt wordt “vervangen door een kruispunt met verkeerslichten. Dit moet het voor fietsers veiliger maken.”

Gefaseerd

De werken in Grembergen gebeuren gefaseerd. De eerste fase, de vernieuwing van de riolering op het kruispunt van de Dokter Haekstraat met de Leugestraat, is al achter de rug.

Wegenwerken GrembergenFase twee start volgende week maandag, 21 april. Dan freest de aannemer het asfalt af in de Dokter Haekstraat vanaf huisnummer 20 tot voor het kruispunt met de Rootjensweg. Dat laat intercommunale TMVW toe de watertoevoerleiding volledig te vernieuwen. Tijdens deze werken is er hier alleen nog plaatselijk verkeer mogelijk. Doorgaand verkeer zal een omleiding moeten volgen.

Midden mei is het de beurt aan het kruispunt van de Rootjensweg met de Groeneweg, waar JH Snuffel is. Twee weken lang zal daar gewerkt worden aan de watertoevoerleiding. Nadien, begin juni, starten de rioleringswerken vanaf huisnummer 20 tot de Smidsestraat. Ook de riolering in de Smidsestraat ter hoogte van het kerkplein wordt dan vernieuwd. Eind september is fase twee -als alles volgens plan verloopt- achter de rug.

Tijdens de derde fase van de Grembergse werken, van begin september tot begin november, zal de aannemer de riolering en de rijweg tussen de Smidsestraat en de Rootjensweg aanleggen. Ook de herinrichting van het kerkplein is voor dan gepland.

De heraanleg van het kruispunt met de Rootjensweg en de Groeneweg, fase vier, is voor november van dit jaar. De vijfde fase, waarin de wegen- en rioleringswerken in de Hamsesteenweg aan de beurt zijn, start dan eind november. Alles zou in kannen en kruiken moeten zijn omstreeks einde februari 2009.

Minder hinder!

Het is onvermijdelijk: wegenwerken brengen hinder mee. De aannemer, de NV Hens uit Wondelgem, werkt volgens de gedragscode voor Minder Hinder. Concreet wil dit zeggen dat hij er alles aan doet opdat fietsers en voetgangers zich steeds veilig kunnen verplaatsen. De toegang voor voertuigen wordt zo lang mogelijk gegarandeerd. In principe is er nooit meer dan 100 meter van de openbare weg onderbroken, wat wil zeggen dat bewoners steeds tot op 50 meter van hun deur zouden moeten geraken met de wagen.

Niet alleen auto’s kunnen het centrum van Grembergen niet door, ook de bussen van De Lijn kunnen hun gebruikelijke route niet volgen. Pas einde mei zullen de alternatieve routes in het stadsmagazine worden bekend gemaakt.

Verkeershinder is één. Maar ingrijpende werken hebben nog andere gevolgen. Zo zal bijvoorbeeld het grondwaterpeil zakken door de rioleringswerken. Goed nieuws: minder water in de kelder, denk je dan. Maar mensen met een grondwaterput zouden wel eens problemen kunnen krijgen. Dus vraagt de stad dat zulke mensen zich melden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie