Maak van elke dag een feest!

joycedetroch.jpg De meeste mensen kennen Joyce De Troch vooral uit de media. Anderen zullen haar misschien kennen als wedding- en partyplanner of als dochter van opticien De Troch uit de Dijkstraat. Joyce is al onze derde bekende Dendermondenaar die in Gent woont.

Joyce, hoe gaat het met je?
Joyce: “Heel goed! De liefde geeft me vleugels en ik heb mijn draai gevonden in mijn job als weddingen partyplanner. Dit doe ik vanuit Enjoy, een bedrijf dat ik samen met mijn moeder en twee extra schitterende krachten run.”

Hoe ben je er bijgekomen om wedding- en partyplanner te worden?
Joyce: “Het is allemaal begonnen met mijn eigen huwelijk. Ik heb mijn huwelijk in Marbella helemaal zelf geregeld samen met mama Vera. Alles was voor vier dagen tot in de puntjes verzorgd. De reden waarom ik er uiteindelijk zelf mee verder ben gegaan, is dat mediawerk heel onzeker is en ik ontzettend graag organiseer.”

Heb je eigenlijk nog wel vrije tijd? Heb je hobby’s?
Joyce: “Mijn grote hobby is mijn werk: creatief bezig zijn. Dat vertaalt zich ook in mijn job naast wedding- en partyplanner. Ik ben ook actief als styliste. Presentaties op feesten blijf ik ook nog steeds ter harte nemen en in de media duik ik uiteraard geregeld op. In mijn vrije tijd probeer ik toch twee keer per week te fitnessen en te powertrainen. Daarnaast kan ik gewoon ontspannen op een gezellig feestje thuis of bij vrienden.”

Wat herinner je je uit je kinder- en jeugdjaren?
Joyce: “Ik ben opgegroeid in ’t stad. Als kleuter brachten mijn ouders mij naar de kleuterschool op ’t Begijnhof. Later ging ik naar de lagere school van het Sint-Vincentius. Mijn humaniora deed ik op internaat, eerst in Gijzegem, daarna in Namen. Ik heb zelf gevraagd aan mijn ouders om op internaat te gaan. Later heb ik een gezonde portie psychologie gestudeerd in Gent.”

Haalde je wel eens kattenkwaad uit?
Joyce: “Neen! Ik was eigenlijk een braaf meisje. Ik zat vaak thuis, ging nooit weg. Of eerder: ik mocht niet uitgaan van mijn ouders tot mijn achttiende. Ik glipte wel eens buiten toen we een babysit hadden, maar dat was om dat eens uit te proberen omdat het juist niet mocht. Op mijn achttiende verjaardag ben ik dan voor het eerst echt “uit geweest”. Ik bleef toen tot half
twee in ‘Den Barleys’. Zelfs toen ik op kot zat in Gent ben ik geen enkele keer in de Overpoortstraat geweest.”

Hoe kwam je eigenlijk in de media terecht?
Joyce: “Ik schreef me op aanraden van mijn moeder in voor Miss Belgian Beauty. Ik wou enkel dat geld winnen. Ik raakte door de preselecties en was bij de 20 finalisten. Een tweetal weken voor de verkiezing trek je met alle kandidaten en de organisatie op reis om promotie te maken. Het strenge regime hield overdag tal van verplichtingen in, ‘s avonds waren we vrij. Ik ben toen nog iets gaan drinken op de kamer van een journalist, heel onschuldig allemaal, maar dat mocht blijkbaar niet. Ik werd naar huis gestuurd. De bal is toen beginnen rollen, mijn naam stond meteen in alle kranten en boekjes.”

Kreeg je zo onmiddellijk de ene aanbieding na de andere?
Joyce: “Neen. Ik kom uit de generatie die zich telkens moest bewijzen voor mediawerk. Ik heb nooit een manager gehad. Ze belden mij om voor VT4 te komen werken. Dit deed ik enkele jaren. Dan kreeg ik een rol in de bekende VTM-serie ‘Verschoten en Zoon’. Er waren audities voor de rol van Babs, de secretaresse. Er kwamen 23 kandidaten opdagen. Ze zeiden tegen de kandidaten dat je voor de rol een beetje moest doen als Joyce De Troch. Het is uiteindelijk Jacques Vermeire die tegen de productieleiding gezegd heeft dat als het personage de manieren moest hebben van Joyce De Troch, dat ze dan beter de echte Joyce De Troch zelf namen. Ik deed de auditie en slaagde met glans.”

Kom je nog vaak in Dendermonde? Wat is je favoriete plekje?
Joyce: “Natuurlijk kom ik er nog vaak, mijn ouders wonen er nog. Gent is echter een droomstad. Je bent ook overal snel bij. Waar ik nu woon, ben ik onmiddellijk op de snelweg en kan ik alle kanten van het land op, dat is wel belangrijk voor mijn job. Toch zit ‘back to my roots’ erin, want we hebben hier een stukje grond gekocht. Mijn favoriete plekje is er de Grote Markt. Ik vind het alleen fout dat ze die verkeersvrij gemaakt hebben.”

Wat zijn je toekomstplannen? Wat zou je echt nog graag doen in je leven?
Joyce: “Mijn werk geeft me voldoening. Enjoy is mijn kind dat groeit op een gezonde manier. Daar blijven we ons voor inzetten! Verder zou ik graag nog kindjes willen met de man van mijn leven, die ik nu eindelijk ben tegengekomen. Daarnaast zit er dus binnen enige tijd een terugkeer naar Dendermonde aan te komen. Dit gaat wel een beetje pijn doen, want mijn liefde voor Gent blijft onvoorwaardelijk!”

Welke boodschap wil je tot slot aan onze lezers meegeven?
Joyce: “Ongeacht de tegenslagen die je hebt meegemaakt, uit elke tegenslag komt opnieuw iets moois! Leer uit je tegenslagen en maak van elke dag een feest! Als je daar niet in slaagt, bel dan Enjoy als partyplanner!” (wr)

Meer info: www.enjoybvba.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie