Zoek

“Enorme dynamiek en energie”

reynout.jpg

Grembergen – Volkskunstengroep Reynout bestaat dit jaar zestig jaar en viert dat met een groot internationaal Volkskunstenfestival met groepen uit Portugal, Hongarije, Slovenië, Oezbekistan en India. Alles samen gaat het om meer dan 150 dansers, zangers en muzikanten. Het festival wordt gecoördineerd door Kris Dierickx (foto) uit Grembergen.

“We werken heel nauw samen met andere volkskunstenfestivals in Vlaanderen en op die manier kunnen we buitenlandse groepen tegen een betaalbare prijs naar Dendermonde halen. Het is financieel anders niet haalbaar”, legt Kris uit.

Hoewel sommige mensen misschien anders denken, zijn volksmuziek en volkskunst voor Reynout niet oubollig. “We merkten dat er voor onze jaarlijkse meiboomplanting minder belangstelling was en dus pasten we het concept aan. Dit jaar was er opnieuw veel volk tijdens de meiboomplanting”, zegt Kris Dierickx. “We bedenken ook voortdurend nieuwe dansen en wat het internationaal volkskunstenfestival betreft lanceren we dit jaar enkele nieuwigheden zoals het folkbal op zaterdag.”

Waarom men het festival moet bezoeken? “Er gaat een enorme dynamiek en energie uit van de dans en de muziek die zal worden gebracht”, antwoord Kris Dierickx meteen spontaan.

Het Internationaal Volkskunstenfestival “Ontdek de wereld in Dendermonde” start op 13 augustus en duurt tot 20 augustus. Alle voorstellingen vinden plaats in cultuurcentrum Belgica. In de rand van het festival zijn nog heel wat optredens en activiteiten gepland. Het volledige programma en alle praktische informatie vind je op de website van Reynout: www.reynout.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie