Vemmekensspoeling: Half-oogstfeesten in Sint-Gillis

Sint-Gillis -We zijn halverwege de oogstperiode, en dus is het hoog tijd om de vemmekens door te spoelen. De ‘vemmekens’, dat zijn de vliesjes die rond het graan zitten en die opvliegen als de boeren aan het dorsen zijn. Ze doorspoelen gebeurt door een frisse pint te drinken, natuurlijk. In Sint-Gillis kan dit van vrijdag 15 tot en met zondag 17 augustus in de Torrestraat.

Vemmekensspoeling

De Vemmekensspoeling in Sint-Gillis is een ideaal evenement voor het hele gezin. Drie dagen lang komt de landbouw uit vervlogen tijden weer tot leven. Je ziet er de ambachten zoals ze vroeger beoefend werden, hoe men de oogst binnenhaalt, vlegelt en dorst. Tel daarbij een pak optredens, doorlopend kinderanimatie én een paar lekkere hapjes en drankjes, en het weekend kan niet stuk.

Het volledige programma vind je op vemmekensspoeling.be. De toegang is drie dagen lang gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord