Zoek

Vemmekensspoeling: Half-oogstfeesten in Sint-Gillis

Sint-Gillis -We zijn halverwege de oogstperiode, en dus is het hoog tijd om de vemmekens door te spoelen. De ‘vemmekens’, dat zijn de vliesjes die rond het graan zitten en die opvliegen als de boeren aan het dorsen zijn. Ze doorspoelen gebeurt door een frisse pint te drinken, natuurlijk. In Sint-Gillis kan dit van vrijdag 15 tot en met zondag 17 augustus in de Torrestraat.

Vemmekensspoeling

De Vemmekensspoeling in Sint-Gillis is een ideaal evenement voor het hele gezin. Drie dagen lang komt de landbouw uit vervlogen tijden weer tot leven. Je ziet er de ambachten zoals ze vroeger beoefend werden, hoe men de oogst binnenhaalt, vlegelt en dorst. Tel daarbij een pak optredens, doorlopend kinderanimatie én een paar lekkere hapjes en drankjes, en het weekend kan niet stuk.

Het volledige programma vind je op vemmekensspoeling.be. De toegang is drie dagen lang gratis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie