Bloemencorso 2008: “Vreemdeters”

Sint-Gillis – Morgen, zondag 7 september, is de Dendermondse deelgemeente Sint-Gillis opnieuw in de ban van de dahlia’s. Het bloemencorso trekt er dan voor de 58ste keer door de straten. Het thema dit jaar is “Vreemdeters”. Ook dit jaar belooft het een lust voor het oog te worden. Wie daar aan zou twijfelen, leest best nog eens het verslag van de stoet in Blankenberge.

Op het programma staan volgende bebloemde praalwagens:

  • Fruits De Mer door KWB
  • Ratatouille door de Colmanvrienden
  • Calamares A Lo Mejicano door de Pomponclub
  • Super Size Me door Chiro Bobo
  • Oosterse Keuken door Fantasia
  • Canelotti D’Amore door de Centrumvrienden
  • Bella Italia door de Blockvrienden
  • Dessert Parade door blozen.be
  • Turks Fruit door Otterstraat

De kinderparade gaat de grote stoet vooraf.

Wagenbouwers BloemencorsoDe stoet vertrekt om 14.30 uur wordt gevormd in de Breestraat en volgt dan een parcours langs volgende straten: Resedalaan – Heirbaan – Sint-Gillislaan  – Weggevoerdenstraat – Van Langenhovestraat – Emmanuel Hielstraat – Otterstraat – Pastoor Claeysstraat – Koning Albertstraat – Heirbaan – (Tuinwijk) – Berkenlaan – Oudstrijdersplein – H. Vandemeulebroeckeplein – Basiel De Cockplein – Breestraat – Sint-Gillislaan. De apotheose, en keuring door de jury,  vindt plaats aan de tribunes ter hoogte van het kerkplein. De prijsuitreiking vindt plaats om 20.00 uur op de Sint-Gillislaan.

Nevenactiviteiten

Bloemencorso is meer dan praalwagens alleen. De feestelijke dag begint al ’s ochtends vroeg. Vanaf 9.00 uur is het rommelmarkt en braderie in het centrum van Sint-Gillis, en om 11.00 is er het aperitiefconcert.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord