Jaklien Caesteker, AZ Sint-Blasius Dendermonde

“Wreed in gejeund”

jakliencaesteker.jpgSommige mensen doen hun beroep zo graag dat ze na hun pensioen gewoon verder doen. Jaklien Caesteker is zo iemand. Je vindt ze om de twee weken in het AZ Sint-Blasius, met hart en ziel, én een haarborstel.

Samen met haar man verhuisde Jaklien anderhalf jaar geleden van Veurne naar Sint-Gillis, dichtbij de dochter en de kleinkinderen. “In Veurne was ik heel actief: ik was voorzitster van vanalles! Hier in Dendermonde ben ik dan meteen bij KAV gegaan. Via hen ben ik in contact gekomen met de vrijwilligerswerking in het ziekenhuis.”

Jaklien gaat om de twee weken naar de afdeling geriatrie. Daar helpt ze de mensen met hun haar. “Ik knip het niet hoor”, verzekert ze ons. “Ik ga het alleen maar wassen en goed leggen. Vele mensen willen eerst niet, maar zien dan van anderen wat een goedgewassen en verzorgde kop kan doen.”

Integratie
Jaklien benadrukt dat ze dit werk doet uit idealisme, al komt er voor haar ook een deel integratie bij. “Als je altijd binnen blijft, zal nooit iemand op de deur kloppen.” Haar West-Vlaams accent komt bovendien van pas als gespreksonderwerp in het ziekenhuis. “De mensen horen dat ik niet van hier ben. Als ik zeg dat ik van de zee kom, dan verschieten ze dat ik van zover kom voor hun haar”, lacht ze. Dit werk is niet voor iedereen weggelegd, weet Jaklien.

“Sommigen kunnen moeilijk met bejaarden omgaan. Je moet een beetje uit de sector komen. Ik heb jarenlang bij Familiehulp gewerkt en doe dit erg graag. Deze zomer heb ik ook meegeholpen in het ziekenhotel in Moerzeke. Ik heb mij daar wreed in gejeund!” (tv)

Wie ook een handje wil toesteken in het ziekenhuis mailt naar hugo.vanrumst@azsintblasius.be of belt 052 25 24 05.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord