Kijken naar (dagroof)vogels met Natuurpunt

Dendermonde – De vzw Natuurpunt organiseert twee interessante najaarscursussen voor mensen die net iets meer willen weten over de natuur. In oktober is er een cursus “Leren kijken naar vogels”. De maand nadien een cursus over dagroofvogels.

Ken je het verschil niet tussen een pimpelmees, een lijster en een mus? Twijfel je over de aankoop van een verrekijker? Wil je de vogels in je tuin kunnen benoemen? Natuurpunt ontwikkelde een basiscursus voor al degenen die denken dat vogels herkennen zo moeilijk is. Naast een theoretisch gedeelte, stappen de deelnemers de natuur in. Tijdens twee excursies kan de opgedane kennis in de natuur getest worden.

In november kan wie de ekster kan onderscheiden van een winterkoning zijn kennis over dagroofvogels uitdiepen. Hoe onderscheid je een havik van een sperwer?  Wat is het verschil tussen een torenvalk en een boomvalk? In welke omgeving kun je een wespendief spotten? Hoeveel jongen brengt een buizerd gemiddeld groot? Ook deze theoretische lessen worden uitgetest in de natuur, in de omgeving van het Verdronken land van Saeftinghe.

Beide cursussen kosten 15 euro voor leden van Natuurpunt, 20 euro voor niet-leden.

  • De basiscursus vindt plaats op woensdag 8/10, 15/10 en 22/10 (telkens van 19.30 uur tot ongeveer 22.30 uur)  in De Kleine Notelaar in Vlassenbroek. De excursies zijn gepland op 8/11 en 15/11 in de voormiddag en namiddag.
  • De cursus dagroofvogels vindt plaats op woensdag 5/11, 12/11 en 19/11 (telkens van 19.30 uur tot ongeveer 22.30 uur)  in De Kleine Notelaar in Vlassenbroek. De excursie is gepland op 13/12.

Alle informatie bij Geert Creylman, Tel. 0499/17.42.53, geert.creylman@telenet.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een reactie