Zoek

Nieuwe fase werkzaamheden

Grembergen – Het kruispunt Dokter Haekstraat, Rootjensweg, Groeneweg en Hamsesteenweg blijft volledig onderbroken tot midden oktober 2008. De rioleringswerken in Grembergen zijn uitgevoerd vanaf de Dokter Haekstraat 20 tot het kruispunt met de Rootjensweg.

Na de kermisweek in het centrum van Grembergen werd de verharding van de rijweg in de Hamsesteenweg weggefreesd vanaf het kruispunt met de Rootjensweg tot en met het kruispunt met de Gaverstraat. De intercommunale TMVW startte daarna met de vernieuwing van de watertoevoerleiding vanaf de Groeneweg tot de Gaverstraat. Deze werken zijn nu uitgevoerd.

Het kruispunt Dokter Haekstraat met de Rootjensweg werd tijdens deze werken overrijdbaar gemaakt om de hinder voor de plaatselijke bewoners te beperken. De fietspaden langs de kant van De Snuffel bleven zo lang mogelijk behouden.

Momenteel zijn dus de Groeneweg en de Gaverstraat afgesloten voor het verkeer ter hoogte van de Hamsesteenweg. Het plaatselijk verkeer van de Groeneweg wordt ontsloten via de Vijfbunderstraat. Voor het plaatselijk verkeer vanuit de Gaverstraat en de wijk Ganzegavers wordt er éénrichtingsverkeer ingesteld via de Smidsestraat naar de vernieuwde Dokter Haekstraat.

Na het weekend van 5 oktober 2008 start de aannemer met de rioleringswerken vanaf de Rootjensweg tot en met de Gaverstraat. Dit heeft als gevolg dat nu ook het kruispunt Dokter Haekstraat-Rootjensweg wordt afgesloten wordt tot midden oktober 2008. Zodra de riolering voorbij beide kruispunten is aangelegd, zal een voorlopige wegverharding voorzien worden zodat ze weer overrijdbaar worden in afwachting van de definitieve vernieuwing van de rijweg.

De handelaars blijven van de Dokter Haekstraat en het centrum blijven bereikbaar langs de Dokter Haekstraat en de handelaars van de Hamsesteenweg langs de N41 en de Hamsesteenweg.

Het einde van de werken blijft zoals gepland voorzien in het voorjaar 2009.

Bron: Stad Dendermonde

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie