Zoeken

Waterpoloclub wil meer jongeren en dames aantrekken

Dendermonde – Naar aanleiding van de Vlaamse Zwemweek, die nog loopt tot 23 november, gingen we op bezoek bij de Dendermondse Waterpoloclub Olympos. De club is verbonden aan de zwemclub van Olympos en komt steeds meer aan het wateroppervlak piepen.

“We kregen er dit jaar enkele nieuwe jeugdspelers en ook enkele dames bij”, vertelt Joost Meyers. “We hopen dat we dit jaar onze werking nog verder kunnen uitbouwen, zodat we volgend seizoen meerdere jeugdteams en een damesteam in competitie kunnen brengen”. De club heeft nu een herenploeg en cadettenploeg in competitie. “Onze benjamins en dames zijn nog met te weinig om aan de competitie te kunnen deelnemen”, licht Meyers toe. Door het bondsreglement is het wel toegestaan dat onze dames, van welke leeftijd ook, mee uitkomen in het cadettenteam, een team voor 16 en 17-jarigen”.

Om een wedstrijd waterpolo te kunnen spelen, heb je minstens zeven zwemmers nodig. In totaal mag je dertien spelers op het wedstrijdblad zetten. “Een wedstrijd wordt zeven tegen zeven gespeeld, maar je hebt eigenlijk best wel enkele reservespelers op de bank zitten, zodat je eens kan vervangen”, springt Kristof Boon bij.

Aansluiten bij de waterpoloclub vraagt heel wat inspanningen. Het is dus belangrijk dat je goed gemotiveerd bent. “We trainen op zaterdagochtend, voor de openingsuren van het zwembad”, legt Jeroen Van den Eede (21) uit. “Uitgaan op vrijdagavond zit er voor ons dus niet in en ook de avondtraining op woensdag van 21.30 tot 22.30 uur vraagt een inspanning”. Julie Van de Weyer (11) heeft minder problemen met het vroege uur. “Het is gewoon héél tof en dat opstaan is voor mij geen probleem”. “Als je gemotiveerd bent, lukt dat”, treedt Jana Vanderrijst (20) benjamin Julie bij. “Waterpolo spelen geeft je een goed gevoel. Dit komt omdat je je teamgenoten al héél lang kent en het groepsgevoel bij deze sport echt overheerst. Hiermee onderscheidt waterpolo zich van andere ploeg sporten, die meestal in grotere teams worden gespeeld.”

Iedereen is welkom bij de club. “Je moet wel een zekere basis hebben. Door de beperking in trainingsuren en accommodatie in het zwembad, hebben we weinig ruimte om nog zwemles te geven” gaat Joost Meyers verder. “Onze club kent vooral een doorstroom vanuit de zwemclub van Olympos”, legt Kristof Boon uit. “Het zou dus ook leuk zijn, mochten we mensen van buiten de zwemclub kunnen aansluiten”. Om te starten heb je alvast niet veel nodig, een zwembroek of badpak is voldoende.

Gemotiveerde dames en jeugdspelers gezocht
De club wil volgend seizoen graag een damesteam en meer jeugdteams in competitie brengen. Daarom zoekt het gemotiveerde jeugdige zwemmers en dames. Iedereen vanaf 11 jaar is welkom. Op woensdag is er training voor de jeugd van 13 tot 14 uur en voor de dames en heren van 21.30 tot 22.30 uur. Op zaterdag traint iedereen van 8 tot 10 uur. (wr)

Meer informatie: www.dzo.be of 0485/370 433

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie