Verko vergroot de hoop

Dendermonde – Het inzamelen van taxussnoeisel op de containerparken in Vlaanderen bracht de stichting Kom Op Tegen Kanker liefst 142.130 euro op. Met de actie ‘Vergroot De Hoop’ sloegen de initiatiefnemers meteen twee vliegen in één klap want het snoeisel van de taxushaag dient als basis voor heel wat kankerbestrijdende geneesmiddelen. Een kwart van alle kankergevallen wordt behandeld met zulke geneesmiddelen, maar voor één kilo basisstof heb je 12 ton snoeisel nodig.

In heel Vlaanderen werd 3.553 kubieke meter taxustakjes ingezameld. In de werkingsregio van Verko werd het bedrag van 3.960,88 euro ingezameld. Verko besliste om als de actie volgend jaar herhaald wordt zeker opnieuw van de partij te zijn. De tuinbezitters met taxushagen houden best de publicatie ‘Groene Wijzer’ in de gaten.

Meer informatie: www.dds-verko.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord