Zoek

Verko vergroot de hoop

Dendermonde – Het inzamelen van taxussnoeisel op de containerparken in Vlaanderen bracht de stichting Kom Op Tegen Kanker liefst 142.130 euro op. Met de actie ‘Vergroot De Hoop’ sloegen de initiatiefnemers meteen twee vliegen in één klap want het snoeisel van de taxushaag dient als basis voor heel wat kankerbestrijdende geneesmiddelen. Een kwart van alle kankergevallen wordt behandeld met zulke geneesmiddelen, maar voor één kilo basisstof heb je 12 ton snoeisel nodig.

In heel Vlaanderen werd 3.553 kubieke meter taxustakjes ingezameld. In de werkingsregio van Verko werd het bedrag van 3.960,88 euro ingezameld. Verko besliste om als de actie volgend jaar herhaald wordt zeker opnieuw van de partij te zijn. De tuinbezitters met taxushagen houden best de publicatie ‘Groene Wijzer’ in de gaten.

Meer informatie: www.dds-verko.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie