Speelpleinwerking én Freinet-onderwijs in Appels

Appels, Dendermonde – Het stadsbestuur van Dendermonde begint het nieuwe jaar met een oplossing voor twee prangende problemen: de toekomst van zowel de gemeenteschool in Appels als de speelpleinwerking, twee zware dobbers vorig jaar, lijkt nu vast te staan.

Voor het Dendermondse speelplein lijkt de piste van de Galeidestraat, ooit een paradepaardje van het bestuur, definitief verlaten. In de plaats daarvan stelde een werkgroep de Appelse gemeenteschool als beste locatie voor. “In het kader van ‘brede school’ zal deze site naast een vaste stek voor speelpleinwerking , ook openstaan voor jeugd ,de lokale gemeenschap en verenigingen”, laten schepen van jeugd Marius Meremans en schepen van onderwijs Carine Verhelst weten in een gezamelijke mededeling. De beslissing wordt – toevallig of niet – een paar dagen voor de nieuwjaarsreceptie van de monitoren bekendgemaakt.

De Appelse gemeenteschool, waarover de meerderheidspartijen het grondig oneens waren met elkaar, zal vanaf volgend schooljaar Freinet-onderwijs aanbieden. Daarvoor worden alvast de voorbereidingen gestart.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie