Search

Gratis graveren tegen autodiefstal

Dendermonde – Op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober organiseert de preventiedienst van de lokale politie Dendermonde een grote graveeractie om autodiefstallen te voorkomen. Deze actie vindt plaats op het terrein van de technische uitvoeringsdienst, Hoogveld 28 in Dendermonde.

In alle ruiten van uw voertuig wordt gratis een unieke én onuitwisbare code aangebracht. Zodra uw auto gegraveerd is, krijgt u als eigenaar achteraf ook een persoonlijk graveerattest. Daarop staan de gegevens van uw auto en het graveernummer. Dat bewijs kan u voorleggen aan de politie en de verzekering bij eventuele diefstal.

“Het chassisnummer in de autoruit laten graveren is een ideaal middel om diefstal van een wagen te voorkomen. Het schrikt niet enkel potentiële autodieven af. Gezien het over een onuitwisbare code gaat, zouden bij diefstal alle ruiten vervangen moeten worden en dat kost veel tijd en geld. Het graveren helpt de politiediensten ook de eigenaar terug te vinden na een eventuele autodiefstal en/of omkatting. Bovendien is het een eenvoudige procedure die weinig tijd in beslag neemt”, aldus de politie.

Om lange wachttijden te vermijden, dient u zich op voorhand in te schrijven via het nummer 052 25 12 00. Het graveren neemt vijf à tien minuten in beslag. Om de graveringen correct te laten verlopen dient de eigenaar van het voertuig zich persoonlijk aan te melden in het bezit van zijn of haar boorddocumenten.

Meer informatie en inschrijving: 052 25 12 00.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie