Waar ligt de grens tussen privé en publiek

Dendermonde – Het feit dat we via onze gsm traceerbaar zijn. Weblogs die iemands intiemste geheimen uit de doeken doen … In onze maatschappij hebben we ons moeizaam los geworsteld van sociale druk, zodat we tegenwoordig als individuen onze eigen weg kunnen gaan.

Daarom werden er duidelijke grenzen afgebakend tussen privé en publiek. Komen die momenteel niet op de helling te staan door reality-tv, weblogs, Facebook, gsm?

Mensen stellen zich open voor een nieuw soort gemeenschap. Als antwoord op onvervulde behoeften? Wordt dit het afscheid van de cultus van het individu of is het net de ultieme uitwerking ervan? Zorgt het voor meer sociale samenhang? Vertrouwen we op zelfregulering in deze nieuwe wereld? Welke ontwikkelingen verwachten we verder?

Op dinsdag 19 januari om 19.30 uur organiseert Vormingplus Waas en Dender in cultuurcentrum Belgica een filosofische verkenning in deze nieuwe domeinen.

Praktisch

– Datum: dinsdag 19 januari 2010
– Van 19.30 tot 22.00 uur
– Inschrijven: 03 775 44 84
– Prijs: 7 euro (met korting 3,5 euro)
– Begeleiding: Lieve De Nutte (moraalfilosofe)
– Locatie: cultuurcentrum Belgica

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Eén reactie

  1. Het is mijn overtuiging dat een aantal recente communicatietrends op zijn minst een gedeelte van de sociale samenhang zal “herstellen”. Sociale netwerksites, alhoewel ze dreigen te verzuipen in hun eigen succes, geven het individu de kans om zich “face-hidden” te bekennen tot een of meerdere platforms. Op die manier delen ze hun interesses aan een breed, mar toch relatief selectief, publiek. Of je ze daarmee ook de deur uitkrijgt om ook werkelijk (en dus niet enkel virtueel) deel te nemen aan de samenleving is nog maar de vraag. Ik heb er alvast goeie hoop in !

Geef een reactie