Zoek

Koningspaar bezoekt onze stad

Dendermonde – “Onze stad valt een heel grote eer te beurt. Het Koninklijk Paleis heeft laten weten dat Koning Albert II en Koningin Paola op donderdag 25 februari een officieel bezoek zullen brengen aan de stad Dendermonde”, laat burgemeester Piet Buyse net in een persmededeling weten.

Het koningspaar wordt om 10.30 uur op de Grote Markt verwelkomd door de burgemeester en de gouverneur van Oost-Vlaanderen André Denys. In het stadhuis is er een ontmoeting voorzien met het schepencollege. Aansluitend zullen de Koning en Koningin de bevolking groeten op de Grote Markt. Nadien bezoekt Koning Albert II het bedrijf De Saedeleir nv (Hoogveld), terwijl Koningin Paola kennismaakt met het Centrum voor deeltijds onderwijs ‘Trefpunt’ (Bogaerdstraat).

Tot slot biedt de stad Dendermonde aan de Koning en de Koningin en een aantal genodigden een receptie aan. Deze zal plaatsvinden in de Sint-Pieter-en-Paulusabdij.

Burgemeester Piet Buyse is erg vereerd met dit koninklijk bezoek: “Het is geleden van 1966 dat een regerende koning, toen Koning Boudewijn, een officieel bezoek aan onze stad bracht. Het is hoogst uitzonderlijk dat dit gebeurt. De stadsdiensten zullen zich ten volle inzetten om van dit koninklijk bezoek een onvergetelijke dag te maken! Voor onze inwoners zullen we later nog meer details bekendmaken over het verloop van het bezoek.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie