Zoek

Krachtbaldames houden er de moed in

Baasrode – De damesploeg van krachtbalclub ’t Botterke leverde vorige week een prachtmatch af in Beitem. Uiteraard hoopte men dan ook dit weekend in eigen huis Moerdamme het vuur aan de schenen te kunnen leggen.

KB Moerdamme, nummer zes in de reguliere competitie, was gewaarschuwd en startte bijgevolg ook heel secuur. Een knappe organisatie en een heel stugge defensie van de bezoekers zorgden al gauw voor het nodige verschil op het scorebord.

Baasrode, dit weekend met Kris Huyck, An Huyck, Nele De Clercq, Nina Crocket en Kathleen Seymoens, zag pas na 6 minuten voor het eerst de mogelijkheid om tegen te scoren (1-6). Moerdamme van zijn kant bleef heel secuur de aanvallen uitbouwen en afwerken. Voor ’t Botterken was er amper doorkomen aan waardoor bij de rust de match met een 3-16-stand gespeeld was.

Tijdens de tweede helft trachtte Baasrode met wat wissels en herschikkingen alsnog iets aan de achterstand te doen. De wedstrijd ging van dan af aan heel goed op en neer, al bleef de Baasroodse afwerking, mede door de puike defensie van Moerdamme, het grote probleem. Baasrode verloor uiteindelijk kansloos met 9-33.

De reservenploeg van Baasrode daarentegen was een maat te sterk voor Moerdamme. Hadewijch De Bleser, Katrijn De Bleser, Steffi Blommaerts en Leen De Clercq wonnen met 29-11 en kloppen ondertussen aan bij de top 4 in de reservenreeks. (jf)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie