DRC grijpt naast Beker van België

Sint-Gillis/Brussel – De Dendermondse Rugbyclub is er niet in geslaagd de ultieme revanche te nemen voor de -reeds ongedaan gemaakte- degradatie van vorig seizoen. In de finale van de Beker van België op de kleine Heizel stuitten onze stadsgenoten op een verbeten en goed georganiseerd Soignies.

RC Zinnik (Soignies) zette reeds vroeg in de wedstrijd de puntjes op de i met een kick tussen de palen (3-0). Na een spannende eerste helft, waarbij de 3-0 veranderde in 3-3, 3-6 en 8-6 bij de rust, nam DRC in de het eerste deel van de tweede speelhelft opnieuw de bovenhand. De driekwarten vergastten het publiek op wervelende aanvalsgolven, maar de vedediging van Soignies hield stand. Toch konden ze een tweede penalty voor Dendermonde niet vermijden, en met nog een half uur te gaan kwam Dendermonde opnieuw voor: 8-9.

En dan begon de miserie, aldus de Dendermondse club. Scheidsrechter Fishwick stuurde kort na elkaar Ebala, Lauwers en Dierickx voor 10 minuten van het veld, waardoor Dendermonde een tijdje met 13 man tegen 15 stond. De 13-9 op het scorebord die er 14 minuten voor het einde van de match stond, bleef er tot het einde staan.

“Zondag revanche”

“Soignies heeft deze Beker niet gestolen, maar hier zat meer in”, zegt trainer Duchau. “Net vandaag halen we op sommige posities niet het niveau van de voorbije maanden, en dat is ons zuur opgebroken. Soit, we hebben aan het hele Belgische rugbywereldje vandaag laten zien dat we er opnieuw staan, en, geloof me, er zullen er een paar zijn die ons niet graag zullen zien terugkeren in eredivisie. Zondag nemen we revanche in de finale van de Beker van Vlaanderen, in Dendermonde. Zo hebben we op zijn minst toch één Beker om aan onze beide titels van dit seizoen toe te voegen”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord