Meer dan duizend leerlingen naar zee voor een unieke tweedaagse

massaspelaanzee.jpg Dendermonde – Het Heilige Maagdcollege sluit zijn 175ste verjaardagsfeest af met een heel origineel evenement. Op donderdag 20 mei vertrekken àlle leerlingen en leerkrachten voor een massaspel naar zee.

“Om een en ander mooi af te ronden, ontstond ruim twee jaar geleden de idee van enkele verwendagen aan zee met alle leerlingen van het college van 6 tot 18 en alle personeelsleden: samen 1300 mensen. 25 autocars, 1300 bedden en evenveel maaltijden. Het werd een huzarenstukje om een en ander te organiseren”, aldus algemeen directeur Hans Vanhulle.

Donderdagnamiddag 20 mei vindt op het Sint-Andréstrand tussen Oostduinkerke en Koksijde een massaspel plaats, waarbij meer dan 1.100 leerlingen van 6 tot 18 jaar enkele uren lang sterren proberen veroveren.

“Elk groepje wacht om de 25 minuten een nieuwe – door onze leraren verzonnen – uitdaging die, indien succesvol uitgevoerd recht geeft op een halve of een hele ster. We duimen dat de leerlingen tegen het einde van de namiddag 175 jubileumsterren verzameld hebben!”, licht Hans Vanhulle toe.

Met de behaalde sterren kan het feest ‘s avonds verder worden gezet aan feestzaal De Witte Burg in Oostduinkerke, waar leerlingen en personeel kunnen genieten van een massabarbecue. Er is ook podiumanimatie met ‘Hemaco Zingt’ waarbij leerkrachten en directie als voorzanger voorgaan met een live band van leerlingen en leerkrachten.

De nacht wordt doorgebracht in accommodaties in Oostduinkerke enDe Panne. Op 21 mei gaan alle leerlingen per jaar op excursie aan de kust en Ieper of Brugge.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

2 reacties

  1. Mooi initiatief voor dergelijke gelegenheid…!
    Ondertussen is de uitstap voorbij en we hopen dat niet alleen alle leerlingen maar ook de leerkrachten er ten volle kunnen van genieten hebben want dit is toch wel een stuk vermoeiender dan les geven.
    PROFICIAT!!!

Geef een antwoord