Stadsbeiaardier van Aalst speelt Ros Beiaardlied

Dendermonde – Onze eigen stadsbeiaardier loopt mee in de stoet. Hij bespeelt er een kleine beiaard van 30 klokken. “Dat heeft een lichtere klank, maar het is wel hetzelfde klavier en er is dezelfde techniek voor nodig. Ik ga wel wat variatie brengen, maar toch vooral het Ros Beiaard spelen”, zegt Marc Van Boven.

Marc Van Boven, stadbeiaardier van Dendermonde

En wie zit er dan in het belfort? Wie speelt er daar het Ros Beiaardlied op de Grote Markt? “De stadsbeiaardier van Aalst”, weet Marc Van Boven. “Dat is een goede vriend van mij.” Dat hij maar niet ‘Aalst, stad van mijn dromen speelt‘…

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord