Nieuwe website moet impact windmolens duidelijk maken

Sint-Gillis – Het protest van buurtbewoners tegen de bouw van twee windmolens in de Eksterstraat in Sint-Gillis wordt nu ook online gevoerd. De actievoerders lanceerden gisteren een website waarop ze hun standpunt uit de doeken doen en een online petitie organiseren.

“Op de website trachten we op objectieve wijze de medeburger bewust te maken van de impact van dergelijke hoge windturbines”, laten de actievoerders weten. “Wij zijn van mening dat de invoering van hernieuwbare energiebronnen niet ten koste kan en mag gaan van de levenskwaliteit, veiligheid en gezondheid van de omwonenden.”

Het schepencollege maakt op 30 augustus zijn advies bekend. Het dossier gaat daarna naar het provinciebestuur voor een definitieve beslissing.

http://windmolensdendermonde.net84.net

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

Geef een antwoord