Kunst in begijnhofkerk

Dendermonde – In de Begijnhofkerk in Dendermonde loopt van 12 september tot en met 3 oktober een internationale kunsttentoonstelling. Naast werk van Inge A. Franz, een Duitse kunstenares die sinds de jaren ’70 met beelden kunst -vooral schilderijen- bezig is, zijn er ook beelden van de Dendermondenaar Hugo F.E. van Ransbeeck te zien.

Van Ransbeeck maakt zowel fantasierijke als ingetogen en sensuele sculpturen waarin sporen van de oudheid en de mythologie te vinden zijn. Voor de tentoonstelling in de begijnhofkerk heeft hij zich laten inspireren door een bezoek aan het Romeins Archeologisch Museum van Xanten in Duitsland, waar hij getroffen werd door de teksten op een aantal grafstenen van Romeinse soldaten.

COCONS - Hugo F.E. van Ransbeeck

De tentoonstelling opent haar deuren op 12 september om 15:00 uur, en is tot en met 3 oktober alle dagen te bezoeken van 14:00 tot 18:00 uur. Locatie: Begijnhofkerk, Dendermonde.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie