Controle van voedselveiligheid in Dendermonde

Dendermonde – Vanaf maandag 20 september zullen 20 controleurs en inspecteurs van de Provinciale Controle-Eenheid Oost-Vlaanderen een week lang controles houden in Dendermonde. De controleactie spitst zich toe op bedrijven uit de distributiesector die met voedsel bezig zijn: beenhouwers, bakkers, restaurants, nachtwinkels, kruidenierszaken, grootwarenhuizen, scholen, rusthuizen, marktkramers…

De actie is reeds lang aangekondigd, en de voorbereiding met de stad Dendermonde, de beroepsorganisaties, het FAVV en de verschillende handelszaken verliep uitstekend. Het doel van deze ‘aangekondigde controleactie’ is de bedrijven aan te zetten altijd en overal in orde te zijn met de voedselveiligheid om zo tegemoet te komen aan de eisen van het Voedselagentschap en de verwachtingen van de consument. Bij vaststelling van overtredingen zullen de gepaste maatregelen genomen worden, identiek aan deze bij onaangekondigde controles.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie