Dendermonde pakt uit met primeur op vlak van inbraakpreventie

Dendermonde – Op maandag 25 oktober lanceert de stad het project ‘SDNA’. Het gaat om een preventieproject inzake inbraken in woningen en gebouwen. Dendermonde is de eerste stad die een dergelijk project uitwerkt. In het verleden bleken gelijkaardige projecten in Duitsland en Nederland een succes en daalde het aantal inbraken.

‘SDNA Forensic Marking’ houdt in dat eigenaars hun waardevolle voorwerpen merken met een unieke stof die niet alleen het opsporen bij diefstal vergemakkelijkt, maar ook toelaat om met zekerheid de eigenaar te identificeren. Een belangrijk aspect in het project is de communicatie, wat potentiële daders moet afschrikken.

Een tweede toepassing bestaat uit het besproeien van daders bij een overval/diefstal in een handelszaak met de SDNA-spray. De gebruikte stof vergemakkelijkt ook hier de herkenning door de politiediensten van de mogelijke dader en laat toe met zekerheid aan te tonen dat de betrokken persoon aanwezig was in de handelszaak op het ogenblik van de feiten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord