Oude Vest en Brusselsestraat autovrij tijdens winkelweekends

Dendermonde – Het stadsbestuur heeft een aantal initiatieven genomen om tijdens de eindejaarsperiode meer kopers naar Dendermonde te halen. Er worden op zaterdag en zondag gratis bussen ingezet. Er komt gratis parkeergelegenheid, extra fietsenstallingen en zelfs een autovrije zone.

“De gratis busdienst van De Lijn op zaterdag en maandag kent al een groot succes. Tijdens de winkelweekends van 11, 12, 18, 19 en 26 december breiden we deze busdienst uit. Op het grondgebied van Dendermonde rijdt iedereen gratis met de bussen van De Lijn”, aldus Bart Van Malderen, schepen van mobiliteit. “We maken trouwens de Oude Vest van de parking Colruyt tot de rotonde van de Brusselsestraat én een deel van de Brusselsestraat zelf autovrij.”

De auto kan je gratis kwijt op de parkings Gedempte Dender, Olympos, Station, Hollandse Kazerne of de De Bruynkaai. “Op de drie zondagen 12, 19 en 26 december komen daar tussen 12u en 18u nog de parkings van Colruyt en Delhaize bij”, aldus Van Malderen. Plus, het gebruik van de fiets wordt gestimuleerd door het extra fietsenstallingen te voorzien.

Martine Van Hauwermeiren, schepen van middenstand: “De stad wil met deze maatregelen meer eindejaarsshoppers naar Dendermonde lokken, want meer shoppers is goed voor de gezellige sfeer en de plaatselijke winkeliers. Met meer dan 175 winkels kunnen mensen in Dendermonde voor al hun eindejaarsaankopen terecht. De Dendermondse winkelweekends moeten synoniem zijn van een bruisende en gezellige binnenstad met voor elk wat wils”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Eén reactie

Geef een antwoord