Search

Stad informeert over Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan

Dendermonde - satellietbeeld (Google Maps)Dendermonde – Dendermonde werkt aan een nieuw Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan, en wil daarvoor input van de bewoners. Daarom komen er de komende weken informatie- en inspraakvergaderingen in de verschillende deelgemeenten.

‘Gemeentelijk Ruimtelijk Strutuurplan’, het klinkt als iets zeer administratiefs dat heel ver van je bed verwijderd is, maar gaat om de ruimte rondom ons, en hoe die in te vullen. “Door aan te geven waar en welke grote projecten prioritair zijn, waar nieuwe bedrijvigheid kan gecreëerd worden, waar al dan niet nieuwe zones voor wonen kunnen ontwikkeld worden, welke gebieden voor herbestemming in aanmerking komen, welk ruimtegebruik de stad wil stimuleren… geeft het structuurplan een richting aan voor de ontwikkeling van uw onmiddellijke omgeving”, klinkt het.

Het huidige structuurplan is meer dan tien jaar oud, en dus aan vernieuwing toe. Welke visie het stadsbestuur heeft voor de opvolger van dat plan, kom je te weten op een van de volgende data:

  • 13 december 2010, 19u30, gemeenteschool Oudegem, Ouburg 25
  • 14 december 2010, 19u30, gemeenteschool Grembergen, Rootjensweg 76
  • 20 december 2010, 19u30, sporthal Sint-Gillis, Van Langenhovestraat 203A
  • 21 december 2010, 19u30, zaal Steenpoort, Kerkstraat 115, Dendermonde
  • 17 januari 2011, 19u30, gemeenteschool Appels, Heirstraat 61
  • 18 januari 2011, 19u30, gemeenteschool Schoonaarde, Klinkaertstraat 28
  • 24 januari 2011, 19u30, centrum De Mespel, Mespelarestraat 68, Mespelare
  • 27 januari 2011, 19u30, dienstencentrum ’t Plein, Kloosterstraat 30, Baasrode

“Met deze inspraakvergaderingen willen we de inwoners van Dendermonde al van bij de opmaak van het plan betrekken. Als stadsbestuur hechten wij veel belang aan de opmerkingen die mensen maken, zij zijn vaak heel goed geplaatst om plaatselijke knelpunten als eerste te signaleren”, aldus schepen van Ruimtelijk Ordening Bart Van Malderen (sp.a). Na deze reeks vergaderingen volgt het plan een politiek-administratieve weg via gemeenteraad, openbaar onderzoek en, tenslotte, de provincie.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie